Search
Generic filters
Search
Generic filters

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share this article
Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp

Het Samsung ‘succes’ model van vorig jaar staat aan top in onze nieuwe test van mobiele telefoons. Noch Apple’s mobiele telefoons van afgelopen herfst, noch Samsung’s nieuwe modellen van dit jaar kunnen op tegen de “oude” Galaxy S10 + in onze nieuwe, kritischere test.

Iconov’s favoriet

Als beste getest.

Samsung Galaxy S10+ (128GB)

Als het gaat om de algemene beoordeling in onze test, is er weinig verschil tussen de modellen die in de top staan. Er is slechts een verschil van twee plaatsen tussen de Samsung Galaxy S10 + en de Apple Iphone 11 Pro Max, waarbij het Samsung-model iets beter is als het gaat om onder andere batterijprestaties en geluidskwaliteit tijdens gesprekken.


Click here


Click here


Click here


Click here

Wordt de Samsung Galaxy S10+ je nieuwe telefoon? Bestel direct bij je eigen vertrouwde winkel. 

Tijdens de smartphone test heeft Iconov 31 telefoons geanalyseerd. Hieronder hebben we een samenvatting op een rijtje gezet. Wil je het hele testrapport lezen? Kies een smartphone die je interessant vindt en lees het hele rapport.

Beoordeling product
Prijs in Euro (€)Eindcijfer (1-10)Testrapport >75 punten
1. Samsung Galaxy S10+ (128GB)6998.1Lees hele rapport >>
2. Apple 11 Pro Max 64GB1.1257.9Lees hele rapport >>
3. Samsung Galaxy S105997.9Lees hele rapport >>
4. Samsung Galaxy S207487.8Lees hele rapport >>
5. Samsung Galaxy S20+9997.5Lees hele rapport >>
6. One Plus 7T (128GB)5497.3Lees hele rapport >>
7. Apple 11 Pro 64GB1.1497.2Lees hele rapport >>
8. Google Pixel 4 XL (64GB)6797.2Lees hele rapport >>
9. Apple 11 64GB7867.0Lees hele rapport >>
10. Motorola Moto G8 Power2107.1Lees hele rapport >>
11. Samsung Galaxy S10 Lite4997.2Lees hele rapport >>
12. Xiaomi Mi 9 Lite3356.9Lees hele rapport >>
13. Samsung Galaxy A512796.8Lees hele rapport >>
14. Xiaomi Mi Note 10 Pro5796.7Lees hele rapport >>
15. Huawei P40 Lite2396.6Lees hele rapport >>
16. Motorola Moto G8 Plus2396.6Lees hele rapport >>
17. Xiaomi Mi Note 104596.6Lees hele rapport >>
18. Samsung Galaxy Fold1.7496.5Lees hele rapport >>
19. Apple SE (64GB)4896.4Lees hele rapport >>
20. Samsung Galaxy A713796.4Lees hele rapport >>
21. Sony Xperia 5 (128GB)6856.4Lees hele rapport >>
22. Google Pixel 4 (64GB)5296.2Lees hele rapport >>
23. Huawei Nova 5T2986.2Lees hele rapport >>
24. Motorola One Macro1046.2Lees hele rapport >>
25. Honor 9X2196.0Lees hele rapport >>
26. Samsung Galaxy Note10 Lite4266.0Lees hele rapport >>
27. Nokia 7.22995.7Lees hele rapport >>
28. Xiaomi Redmi 8 (32GB)1465.7Lees hele rapport >>
29. Samsung Galaxy Xcover 4s2395.4Lees hele rapport >>
30. Huawei Y6s1195.1Lees hele rapport >>
31. Samsung Galaxy Z Flip1.0995.1Lees hele rapport >>

Tegenwoordig zijn er eigenlijk maar twee besturingssystemen als het gaat om smartphones, namelijk de Apple’s IOS en Google’s Android. Voor zowel iOS als Android is er een grote selectie aan apps en services en beide hebben in principe dezelfde functies en mogelijkheden voor de gebruiker. Welk besturingssysteem je moet kiezen, gaat meestal over persoonlijke voorkeuren en ligt onder andere aan welk besturingssysteem je gewend bent te gebruiken. 

De variant van Apple is enkel beschikbaar in Apple’s eigen iPhone-modellen, terwijl Google zijn Android in licentie geeft aan veel verschillende fabrikanten. De strategie van Google betekent dat er mobiele telefoons zijn in alle prijsklassen, vanaf 100 euro en meer, terwijl de telefoons van Apple over het algemeen meer kosten. De afgelopen jaren zijn de prijzen van de mobiele telefoons die aan top van de tabel staan flink toegenomen. Het topmodel van Apple kost in de uitvoering die we hebben getest, ongeveer 1300 euro. Je kunt de testwinnaar, Samsung Galaxy S10 +, vinden voor iets minder dan 900 euro, wat nog steeds veel geld is.

Gelukkig kunnen degenen die niet zo veel geld willen besteden aan een telefoon het geluk vinden in de aanzienlijk goedkopere modellen die nog steeds goede prestaties leveren, ook al halen ze de top niet. De goedkopere mobiele telefoons zijn afkomstig van dezelfde fabrikant als de beste telefoon uit de test en van fabrikanten die ervoor hebben gekozen een niche te zoeken in het middenklasse segment.

Omdat de verschillen klein zijn, is het belangrijk om goed te kijken naar de deelbeoordelingen en specificaties van de verschillende modellen. Op deze manier kun je zien welk model het beste bij je past. Prijzen veranderen ook vaak en er zijn vaak aanbiedingen bij zowel elektronicawinkels als operators. Om deze reden is het dan ook een goed idee om de prijzen tussen verschillende leveranciers te vergelijken, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. 

Tegenwoordig gebruiken de meeste mensen de camera van hun mobiele telefoon als hoofdzakelijke camera. Om deze reden hebben fabrikanten de afgelopen jaren dan ook veel geïnvesteerd in de productie van geavanceerde camera’s. En dat blijkt. Veel modellen hebben twee of drie camera’s aan de achterkant. De extra camera’s worden onder meer gebruikt om de mobiele telefoons van optische zoom te voorzien en om beelden te kunnen maken waarbij de achtergrond niet scherp is. Een effect dat voorheen vooral werd bereikt met behulp van fijne optiek en geavanceerde systeemcamera’s. De mobiele telefoons zijn ook in vergelijking met voorheen aanzienlijk scherper geworden als het gaat om het maken van foto’s bij weinig licht. 

De batterijprestaties van de mobiele telefoons zijn ook een belangrijke parameter geweest in de algemene beoordeling wanneer we alle punten optellen. Voorheen was de batterij goed voor 7,5 procent van de totale beoordeling, maar in de nieuwe test voor maar liefst 15 procent. De redenen waarom we ervoor hebben gekozen om meer focus te leggen op de batterij, zijn de verschillende onderzoeken die onze zusterorganisaties in heel Europa doen, waaruit blijkt dat de batterijprestatie een punt is waar onze lezers veel waarde aan hechten. We zijn over het algemeen ook kritischer in onze beoordeling en bij het vaststellen van de cijfers in vergelijking met voorheen. Dit betekent dat de meeste modellen lagere, in sommige gevallen zelfs veel lagere, cijfers krijgen dan bij eerdere tests. Dit betekent ook dat het niet mogelijk is om de cijfers in de tabel in deze test te vergelijken met de cijfers in onze vorige testen.

Zo testen we mobiele telefoons

Valtest

Om te zien in hoeverre je telefoon tegen een val kan, laten we deze 50 keer vallen. Dit komt overeen met het je telefoon 100 keer laten vanaf een hoogte van 80 centimeter. Na elke 25 gevallen wordt beoordeeld in welke mate de telefoon beschadigd is. 

Krasbestendigheid

Het is belangrijk dat er niet gemakkelijk krassen komen op de cameralens, wil de mobiele telefoon goede foto’s kunnen maken. We testen dit met een speciale glasvezelpen.

Regen- en waterbestendigeid 

Om te testen hoe goed mobiele telefoons waarvan wordt beweerd dat ze waterdicht zijn, bestand zijn tegen water, hebben we ze 30 minuten ondergedompeld in een diepte van één meter. Vervolgens hebben we ze eruit gehaald om te zien of ze nog werkten.

Geluid

Ondanks alle nieuwe functies wordt er ook nog steeds met de mobiele telefoon gebeld en dus in de telefoon gesproken. Om deze reden testen we dan ook de geluidskwaliteit in een semi-vrije geluidsmeetkamer, waar het geluid alleen tegen de vloer kaatst, en voegen we ook verschillende soorten omgevingsgeluid toe.

Schudtest

Dit apparaat wordt gebruikt om te meten hoe goed de camera handbewegingen tijdens het fotograferen compenseert.

Tips en advies van Iconov

Tip 1

Het vastklemmen van de mobiele telefoon in je hand en het aanvoelen, zijn belangrijke handelingen voordat je een telefoon koopt. Op deze manier kun je erachter komen of het formaat telefoon groot genoeg is en hoe deze in de hand voelt.  

Extra 1

Samsung’s Galaxy fold heeft hetzelfde testprogramma doorlopen als alle andere mobiele telefoons uit de test. Maar deze verschilt van andere modellen doordat het een groot verstelbaar scherm heeft. Op deze manier past de telefoon gemakkelijk in je zak. Normaal gesproken hebben we geen gewichtstest in ons testprogramma, maar om te zien hoe goed het scherm werkt als de telefoon wordt geopend en gesloten, gebruiken we een robot. Binnen een paar dagen moest de robot 37.000 keer de mobiel openen en sluiten. Het scherm- en gewichtsmechanisme hebben de test zonder problemen doorstaan.

Extra 2

De camera is een functie waar veel fabrikanten behoorlijk in investeren. Tegenwoordig is het gebruikelijk om twee of meer camera’s aan de achterkant van de telefoon te hebben, wat optische zoom en andere functies mogelijk maakt.

0
Deel je commentaar en laat ons weten wat je vindt.x
()
x
Iconov
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0